Contactgegevens

Telefoon

+31 (0) 346 581 671

Email

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Postadres

Locatienet BV
Energieweg 1
3542 DZ Utrecht

Kantoor Amsterdam

Marineterrein Amsterdam
Kattenburgerstraat 5
gebouw 003 C
1018 JA Amsterdam

Bekijk de plattegrond

 

Om u wegwijs te maken met de mogelijkheden en lay-out vindt u hier een gebruiksaanwijzingroutenethandleiding voor het gebruik van de Europese routeplanner en kaartservice op Routenet.nl

De routeplanner en de kaartservice op Routenet bevatten de posities van elk adres in 42 Europese landen. Hoe meer gegevens (postcode, straatnaam en huisnummer, plaats en land) u invoert, hoe nauwkeuriger Routenet een route voor u plant of u een kaart toont.

Routenet.nl is uitgebreid met de optie Reistijdverwachting. De reistijdverwachting is gebaseerd op historische gegevens van gemeten rijsnelheden op het wegennet.

Tevens is het mogelijk om nauwkeurig te bepalen wat de kosten van de brandstof van je auto zijn voor een bepaalde route.


Route plannen en kaart tonen


Naar
Vul de postcode en/of het adres in van de locatie waar je naar toe wilt. Klik op ‘zoek’.Indien er meer bestemmingen zijn die overeenkomen met uw invoer wordt er een lijst getoond met opties. Maak een keuze uit deze adressen.
U kunt vervolgens op ‘toon’ klikken om het adres op de kaart te zien. Als u deze kaart per e-mail wilt doorsturen, klik dan op ‘verstuur per e-mail’ om de kaart te mailen. Wilt u de kaart printen, klik dan op ‘print’. Deze opties vindt u rechts bovenaan de kaart.
Als u het adres wilt wijzigen klik op ‘bewerk’. Wilt u het adres verwijderen uit de lijst klik dan op ‘verwijder’.

Vanuit
Als u een route wilt plannen vult u ook de gegevens in van de locatie waar je vanuit vertrekt. Klik op ‘zoek’.Indien er meer bestemmingen zijn die overeenkomen met uw invoer wordt er een lijst getoond met opties. Maak een keuze uit deze adressen.
U kunt vervolgens op ‘toon’ klikken om het adres op de kaart te zien. Als u het adres wilt wijzigen klik op ‘bewerk’. Wilt u het adres verwijderen klik dan op ‘verwijder’.

Plan route
Onder de invulvelden ‘Naar’ en ‘Vanuit’ vindt u optie ‘Plan route’. Zorg ervoor dat er zowel een adres bij ‘Naar’ en ‘Vanuit’ geselecteerd is en klik op ‘Plan Route’. Routenet geeft u een volledige beschrijving van de af te leggen route met een kaart van het gehele traject.Zoomfuncties van de kaart
U kunt de omgeving rondom een bestemming verkennen door de kaart te schalen of te verschuiven.
De kaartservice biedt hiervoor verschillende gereedschappen. Alle navigatie opties kunt u vinden bovenaan aan de linkerkant van de kaart.

Schalen (in en uitzoomen)zoomfuncties
De eenvoudigste manier om de kaart te schalen is een enkele klik op de knop met het minteken 'zoom uit' en/of met het plusteken 'zoom in'. Daarnaast kunt u ook een keuze maken uit een aantal vaste schaalniveaus. Bijvoorbeeld: Selecteer het schaalniveau 'straten' voor een kaart waar de straatnamen in de afbeelding worden weergeven.

Schuiven
De kaart kan in verschillende richtingen worden verschoven met het handje. Klik op het handje bovenaan de linkerkant van de kaart om de cursor te wijzigen. Plaats het handje in de kaart en houd de rechtermuisknop in en verschuif de muis in de gewenste richting. Met uw rechtermuisknop klikt u om in te zoomen. Klik op de linkermuisknop om uit te zomen.

Zoomboxfunctie
Met de zoomboxfunctie kan een specifiek kader van de kaart worden weergegeven. Het werkt door met het vergrootglas een rechthoek te trekken. Houdt de linkermuisknop ingedrukt en beweeg de muis diagonaal. De kaart van het geselecteerde kader wordt weergegeven als de muisknop wordt losgelaten.

Centreerfunctie
De centreerfunctie werkt door met de linkermuisknop een punt op de kaart aan te klikken. De volgende kaart heeft het aangeklikte punt precies in het midden.


Bedrijven tonen in de kaart
Middels de vernieuwde zoekfunctie ( te vinden in het tabje winkels onderaan de kaart) kunt u zoeken naar bijvoorbeeld een bakker, supermarkt of bioscoop. Gebruik het venster om in te typen waar u naar op zoek bent of maak een keuze uit een van de voorgeselecteerde branches. Klik op zoeken om de betreffende bedrijven in de kaart te tonen. Klik tot slot op een van de icoontjes in de kaart voor meer informatie zoals telefoonnummer, e-mail, website, route vanuit en naar, In het tabje onder de kaart worden alle handige adressen in een de buurt getoond. De nummers in de kaart corresponderen met de nummers in de lijst. Deze zoekfuntie wordt mede mogelijk gemaakt door ilocal.


Verkeersinformatie in de kaart
Vink de optie links onderaan de kaart aan om de actuele files in de kaart te tonen.

verkeersinfo

 

Weerinformatie in de kaart
Vink de optie 'Weer" in het tabje onderaan de kaart aan om de actuele weerinformatie in de kaart te tonen.

Route Printen
Klik op 'print’ rechts bovenaan de kaart om de routebeschrijving af te drukken.
Je kunt bovenaan selecteren welke onderdelen (routebeschrijving, overzichtskaart van de route en detailkaart van eindbestemming) er geprint dienen te worden.

Route versturen per email
U kunt iemand een route of kaart per e-mail toesturen. Klik op de optie ‘verstuur per mail’ bovenaan de kaart aan de rechterkant. Vul in het nieuwe venster je eigen gegevens en de gegevens van de ontvanger in en klik daarna op Verzenden. Uw route is per e-mail verstuurd.

Routedetails
De routedetails, zoals het ingevoerde vertrekadres en de ingegeven bestemming, de afstand van de reis in kilometers en de reisduur in minuten, vindt u onder de kaart, boven de routebeschrijving

Routeopties
Routenet biedt diverse mogelijkheden om de routebeschrijving in te stellen naar uw persoonlijke wensen. Deze instellingen zijn:
Optimalisatie: Type Route: Kies hier uw type route: ‘optimaal’, ‘snelste’ of ‘kortste’. Als u kiest voor ‘kortste’ wordt voor u de route berekend van vertrekpunt naar bestemming met de minste kilometers. Kiest u voor ‘snelste’ dan wordt de route met de kortste reistijd berekend. Kiest u voor ‘optimaal’, dan is dat een combinatie van de kortste en de snelste route, waarbij snelheid zwaarder weegt dan afstand.

Voertuig: Kies hier het soort voertuig waarmee u gaat reizen. U kunt kiezen uit: personenwagen, personenwagen met aanhanger, vrachtwagen met 20 ton of vrachtwagen met 40 ton laadvermogen. De instelling bepaalt de gemiddelde snelheid waarmee wordt gerekend en dus de reistijd

Terugweg berekenen: Een klik op deze knop toont de routebeschrijving van de terugweg. Dit is de route die begint bij de bestemming en stopt bij het vertrekpunt. Uw invoer blijft derhalve hetzelfde.

Vermijd snelwegen: Als u deze optie aanklikt, wordt er een route berekend waarbij de route zo min mogelijk over de snelweg gaat.

Vermijd Veerpont: In sommige gevallen kan het handig zijn om bij het plannen van een route aan te geven dat u liever geen gebruik wil maken van de veerpont.

Klik na het wijzigen van de routeopties op plan route om de route opnieuw te berekenen.

Luchtfoto’s.
Routenet biedt voor Nederland de optie om luchtfoto’s te bekijken. Klik op de optie Luchtfoto rechtsboven aan de kaart. De optie hybride zorgt ervoor dat ze zowel de luchtfoto als de wegen in een kaart kan bekijken.

Viapunten
Als u een route wil plannen via een bepaald adres of meerdere adressen kunt u een via toevoegen. Klik hier op ‘toevoegen’ en vul de gegevens in van het adres of de adressen waar de route langs gepland dient te worden.
Indien er meer bestemmingen zijn die overeenkomen met uw invoer wordt er een lijst getoond met opties. Maak een keuze uit deze adressen.
U kunt vervolgens op ‘toon’ klikken om het adres op de kaart te zien.
Als u het adres wilt wijzigen klik op ‘bewerk’. Wilt u het adres verwijderen klik dan op ‘verwijder’. Wilt u meerdere viapunten invoeren klik dan op ‘toevoegen’ voor een nieuw invulveld. In de routeberekening worden alle viapunten meegenomen. Klik vervolgens op ‘plan route’. Routenet geeft u een volledige beschrijving van de af te leggen route met een kaart van het gehele traject.


Nieuw! drag-and-drop: U kunt een ingevoerd adres eenvoudig verslepen door deze op te pakken met het handje te verplaatsen naar de vertreklocatie, eindbestemming of viapunt.