Contactgegevens

Telefoon

+31 (0) 346 581 671

Email

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Postadres

Locatienet BV
Energieweg 1
3542 DZ Utrecht

Kantoor Amsterdam

Marineterrein Amsterdam
Kattenburgerstraat 5
gebouw 003 C
1018 JA Amsterdam

Bekijk de plattegrond

 

Locatienet introduceert met Onderweg.nl een nieuwe kijk op de actuele verkeersinformatie. Het is op Onderweg.nl mogelijk om actuele rijsnelheden op de Nederlandse snelwegen te zien. Aan de hand van de detectielussen in de weg wordt de rijsnelheid van ieder voortuig gemeten. Hier komt een gemiddelde uit, en dit vertalen wij naar het kaartmateriaal.

Op Onderweg.nl hebben de snelwegen een kleur die staat voor de gemiddelde rijsnelheid op dat moment. Wanneer een weg groen is aangegeven houdt dit in dat de gemiddelde snelheid hoger ligt dan 90 km per uur. Op dat stuk van de weg is op dat moment geen vertraging. Op het moment dat een deel van een traject oranje aangegeven is betekent dat dat de gemiddelde rijsnelheid om dat traject ligt tussen de 50 en 90 km per uur. Er is op dat traject dus sprake van een vertraging maar niet direct van een file. Op het moment dat een weg rood kleurt heeft zich daar op dat moment een file gevormd. De gemiddelde rijsnelheid op de in het rood aangegeven weg bedraagt maximaal 50 km per uur. Op de kaart staat bij de in het rood gemarkeerde wegdelen hoeveel kilometer de file bedraagt en indien bekend ook wat de oorzaak is van de vertraging.

Benieuwd hoe deze techniek er daadwerkelijk uitziet?
Bekijk hier de video

De verkeersgegevens van actuele rijsnelheden zijn handig om een inzicht in de huidige verkeerssituatie te krijgen maar kunnen door opslag en analyse ook uitstekend toegepast worden voor reistijdvoorspellingen van specifieke routes. Zie zekeroptijd.nl voor een reisadvies voor korte of lange termijn. De onderliggende technologie is ontwikkeld door Adapticon met als oogmerk het logistieke vraagstuk van optimalisatie van reistijd te beantwoorden om zo efficientie en kosten te verbeteren. De webservices van Locatienet beschikken over de functionaliteit om gedegen voorspellingen van reistijd te maken.

Neem contact op met Locatienet voor meer informatie.